Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Χαμόγελα και ευχές στα "Χαμογελάκια"

   Θα ήταν τέλη Αυγούστου όταν απέκτησα μια καινούρια διαδικτυακή φίλη.. Το όνομά της Μαρία Ποθητού ή αλλιώς το αρχι- Χαμογελάκι, μιας και η Μαρία είναι η ψυχή της ομάδας Χαμογελάκια.

   Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούσα τη σελίδα της στο facebook ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙΑ fb, έβλεπα και διάφορες δράσεις που πραγματοποιούσαν τα Χαμογελακια σε συνεργασία με διάφορα σχολεία της Ελλάδας, καμάρωνα για τις όμορφες δουλειές που με μεράκι εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στην πολύπαθη Ελλάδα μας, χαιρόμουν τις συναδέλφους που εξακολουθούν να θεωρούν το "επάγγελμα" της νηπιαγωγού λειτούργημα και ήλπιζα κάποτε να μπορούσαμε να κάνουμε και μεις κάτι από εδώ σε επίπεδο πια παγκόσμιας συνεργασίας και ξεκινώντας το από μόνοι μας, μιας και το υπουργείο και οι φορείς δε συμπεριλαμβάνουν συχνά στις δράσεις τους σχολεία της ομογένειας που είναι εκτός Ευρώπης. 

   Με τίμησε η Μαρία στέλνοντάς μου ένα μήνυμα και η πρώτη επαφή έγινε. Στις 27 Σεπτεμβρίου τα Χαμογελάκια έχουν γενέθλια. Και μιας και εμείς είμαστε λίγο μακριά για να παρεβρεθούμε στο πάρτυ τους, ετοιμάσαμε μια ζωγραφιά για να στείλουμε τις ευχές μας σε παιδάκια που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

   Ο πίνακας της τάξης μας έγινε η επιφάνεια εργασίας μας, οι μαρκαδόροι μοιράστηκαν και τα παιδιά στρώθηκαν στη δουλειά! Με τρόπο μοναδικό που μόνο τα παιδιά ξέρουν, άρχισαν να αποτυπώνουν στον πίνακα σκίτσα γεμάτα χαμόγελο, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το όνομα της ομάδας που θα παραλάμβανε τη ζωγραφιά . Άρχισαν να αποτυπώνουν εικόνες από τη δική τους καθημερινότητα οι οποίες φωτίζουν τα πρόσωπά τους με χαμόγελο... Μια βόλτα στην παιδική χαρά, παιχνίδι στο πάρκο, κούνια στην αιώρα, να είμαστε σπίτι με τη μαμά, να παίζουμε με τα αδέρφια μας, να μας διαβάζει ο μπαμπάς παραμύθι, να τρώμε παγωτό με τον παππού, να κυνηγάμε πεταλούδες, να μυρίζουμε λουλούδια.... 

   Με πολύ αγάπη στέλνουμε από το Νηπιαγωγείο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου από την Αστόρια της Νέας Υόρκης πολλές ευχές για παιδικά και άλλα χαμογελάκια!!!!

Ελληνικό Νηπιαγωγείο Α. Ειρήνης
Σεπτέμβριος 2015

   Δείτε και μερικές φωτογραφίες από το πόσο όμορφα εργαστήκαμε!!!









* Τα ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙΑ έχουν ένα αξιόλογο ιστολόγιο που μπορείτε και αξίζει να επισκεφτείτε εδώ: Χαμογελάκια

                                               
                                                                                                     :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου