Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

1 Οκτωβρίου : Γιορτάζουν η γιαγιά και ο παππούς!!!

    Κάθε πρώτη του Οκτώβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν η γιαγιά και ο παππούς... Γιορτάζουν εκείνοι που κάνουν πραγματικότητα την παροιμία " του παιδιού μου το παιδί είναι 2 φορές παιδί μου!".

   Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα παιδιά έχουν ανάγκη τους παππούδες τους, σχεδόν όσο και τους γονείς τους. Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοχή, υποστήριξη, κατανόηση, σοφία και λιγότερη πειθαρχία και γκρίνια στα μικρά τους ¨παιδιά¨. Η σχέση τους είναι πιο χαλαρή, ανεκτική και γενναιόδωρη μακρυά από "πρέπει", "μη" και "δεν"! Οι παππούδες και οι γιαγιάδες λένε τις καλύτερες ιστορίες- συχνά βγαλμένες από τις εμπειρίες της ίδιας τους της ζωής-, ξέρουν να δίνουν πολύτιμες συμβουλές, έχουν άπλετο χρόνο για παιχνίδι, συζήτηση, ζαβολιές, δε βιάζονται, ξέρουν να ακούν και να συζητούν, κάνουν όμορφα δώρα και είναι πάντα έτοιμοι να ανακαλύψουν από την αρχή την καλά κρυμμένη τους παιδικότητα. Αλλά και για τους παππούδες είναι απολαυστική αυτή η σχέση, καθώς βοηθούν στην ανατροφή μιας νέας γενιάς, χωρίς όμως τις καθημερινές ευθύνες των γονιών. Εξαιτίας αυτού και μόνο η σχέση παππούδων και εγγονών γίνεται ιδιαιτέρως απολαυστική και για τις δυο πλευρές.

   Εμείς λοιπόν στο σχολείο προκειμένου να τους εκφράσουμε την αγάπη μας και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν για εμάς ετοιμάσαμε μικρά δωράκια. Ζωγραφίσαμε, κόψαμε, κολλήσαμε, γράψαμε όμορφα, τρυφερά λογάκια και είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε το δωράκι μας στους λατρεμένους μας παππούδες!


   Επειδή ακόμα είναι αρχή έδωσα στα παιδιά έτοιμες κομμένες από εμένα καρδιές. Εκείνα ζωγράφισαν στιγμές από την καθημερινότητά τους με τη γιαγιά και τον παππού. Κολλήσαμέ και ζωγραφίσαμε τους εαυτούς μας, ζωγραφίσαμε και κόψαμε φιγούρες γιαγιάς και παππού και στολίσαμε. 







    Σας αγαπάμε πολύ γιαγιά και παππού!!! Πάντα το μικρό μας χεράκι θα κρατάει το δικό σας. Ακόμα και όταν γίνουμε πιο μεγάλα παιδιά πάντα θα έχουμε ένα γλυκό χάδι και μια μεγάλη αγκαλιά για εσάς!!!








   * Φυσικά και αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους δικούς μου παππούδες και γιαγιάδες, που τώρα πια είναι τα φωτεινά μου αστεράκια ψηλά στον ουρανό. Οι γλυκές αναμνήσεις όσων έζησα μαζί τους με συντροφεύουν σαν πολύτιμο φυλαχτό.  Είμαι σίγουρη πως με προσέχουν και με καμαρώνουν από όπου και αν με κοιτούν !!

       Χρόνια πολλά σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες του κόσμου!!


                                                                                       :-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου