Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Καλώς όρισες 2016!!

   Χριστουγεννιάτικες διακοπές.... Τέλος!!!!!!!! Επιστροφή όλοι πίσω στη γλυκιά μας καθημερινότητα.....



   Μετά από τις ολογοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων ξαναπήραμε τις γνώριμες θέσεις μας στα θρανία καλωσορίζοντας το 2016. Συζητήσαμε με τα παιδιά τις πιο ωραίες στιγμές που ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά και με χαμόγελο και όμορφες αναμνήσεις βάλαμε το 2015 στο τρενάκι του χρόνου και το αποχαιρετίσαμε

   Αφού παρατηρήσαμε τους αριθμούς που συνθέτουν τη νέα χρονιά, βρήκαμε ποιοι αριθμοί μένουν ίδιοι και ποιος αλλάζει, παίξαμε με τους αριθμούς και προσπαθήσαμε να συνθέσουμε το 2016, να το γράψουμε και να το ζωγραφίσουμε.






   Έπειτα κλείσαμε όλοι τα μάτια και προσπαθήσαμε να φανταστούμε όμορφες εικόνες, αστείες στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία θα θέλαμε να είμαστε μαζί αυτή τη χρονιά. Πώς θα θέλαμε να περάσουμε το 2016 μαζί τους; Τι θα θέλαμε να κάνουμε; Εκδρομές .. Σχολείο.. Βόλτες στο πάρκο... Να παίζουμε μπάλα.. Να κάνουμε ποδήλατο.. Να διαβάζουμε ωραία παραμύθια... Να είμαστε με τη μαμά... με το μπαμπά...με τα αδέρφια μας... Να τρώμε γλυκά... Να κάνουμε πλάκες... Να γελάμε... 
   Τις ωραίες μας εικόνες τις αποτυπώσαμε σε χρωματιστά γυαλιά... Μαγικά γυαλιά πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, γιατί μέσα από αυτά θα βλέπουμε όλα τα όμορφα που θα μας συμβούν το 2016!! 
   Κόψαμε γυαλάκια, ζωγραφίσαμε, στολίσαμε, συνθέσαμε το 2016, κολλήσαμε τους αριθμούς και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε τις όμορφες στιγμές που βλέπουμε για την καινούρια χρονιά μέσα από τα μαγικά μας γυαλιά!!























   Έπειτα κόψαμε, γράψαμε και στολίσαμε σε κλειδάκια όλους τους στόχους και τις επιθυμίες μας και όσα θεωρούμε απαραίτητα να έχουμε για να είμαστε χαρούμενοι το 2016... Τι όμως χρειάζονται τα παιδιά για να είναι χαρούμενα ;; Τη μαμά και το μπαμπά, τα αδέρφια τους, τη γιαγιά και τον παππού, δασκάλους που τους ακούνε, αγάπη, υγεία, γέλια και πλάκες, ζωγραφικές με ωραία χρώματα, σχολεία με όμορφα παραμύθια, παιχνίδια, τραγούδια, τρέξιμο στα πάρκα, ελεύθερος χρόνος, φίλους, διακοπές στην Ελλάδα, θάλασσα.... Στο ταμπλώ της τάξης μας έχουμε όλα τα " κλειδιά" που θα μας οδηγήσουν σε ένα ευτυχισμένο 2016..




   Η πρώτη εβδομάδα η δύσκολη , η εβδομάδα της προσαρμογής πέρασε. Ανάμεσα σε πολλές γλωσσικές ασκήσεις και πολύ δουλειά από το βιβλίο ξεκλέψαμε χρόνο και κάναμε και πιο δημιουργικές δραστηριότητες. Με κέφι και καλή διάθεση προσδοκούμε όλοι μια δημιοργική και χαρούμενη χρονιά!

   Αν κάνετε κλικ εδώ θα δείτε τις αντίστοιχες περσινές μας δράσεις: Το ημερολόγιο της Γιώτας


     Καλή και ειρηνική χρονιά σε όλους με υγεία !!!

                                                         :-)

1 σχόλιο: