Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο παππούς Τζανέτος και το τζάκι!

   Την τελευταία εβδομάδα πριν τις χειμερινές διακοπές ( 9- 12/02) κάναμε μια προσπάθεια διδασκαλίας ενός δίφθογγου σύμφωνου. Όταν έχεις μια ομάδα δυνατή δεν κοιτάς τι ηλικία έχουν τα παιδιά..... Απλά δίνεις ερεθίσματα και για λίιιιγο παραπάνω!!

   Έτσι και εγώ έφερα στην τάξη τον παππού Τζανέτο, που το χειμώνα του αρέσει να πίνει ζεστό γάλα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι του αρέσει να ακούει τα τζιτζίκια στην εξοχή. Αρχίσαμε να συνδυάζουμε το Τζ από το όνομά του με γραμματάκια που ήδη ξέρουμε και με μεγάλη λαχτάρα και χαρά συλλαβίζαμε και ακούγαμε τον καινούργιο ήχο που κάνει η νέα φωνούλα.
    Ανάμεσα στις λέξεις που βρήκαμε ήταν και η λέξη τζάκι. Έτσι, αποφασίσαμε μιας και είναι χειμώνας, να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του τζάκι ( ιδέα από το pinterest) και να το διακοσμήσουμε με εικόνες - φωτογραφίες από λέξεις που αρχίζουν από τζ.

   Κόψαμε χρωματιστά χαρτιά για να φτιάξουμε ο καθένας το τζάκι της αρεσκείας του, κόψαμε κίτρινα χαρτιά για φωτιά, κολλήσαμε, ζωγραφίσαμε, βρήκαμε λεξούλες από τζ από περιοδικά και παλιές φωτοτυπίες και τα τζάκια μας ετοιμάστηκαν και μας ενθουσίασαν!








   Και μιας και ο χειμώνας το επιβάλλει.... μάθαμε και μια χειμωνιάτικη έκφραση:
"Κρύο κρύο παγωνιά θέλω τζάκι και φωτιά!!"


Από τη Νέα Υόρκη....Καλή εβδομάδα!!!!!!!!

:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου