Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Τα Χριστούγεννα ε- ε- έρχονται!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Από όταν ήμουν κοριτσάκι ο ερχομός του Δεκέμβρη με έβαζε αυτομάτως σε ένα πιο εύθυμο κλίμα, σε μια πιο χαρούμενη διάθεση. Δε ξέρω αν ήταν ότι τα σχολεία θα έκλειναν για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, αν ήταν ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα δώρα που περίμενα, οι φανταχτερές βιτρίνες, τα πολύχρωμα λαμπιόνια, οι βόλτες, η παρασκευή των χριστουγεννιάτικων γλυκών με τη μαμά, πάντως εγώ από 1 Δεκέμβρη ζούσα σε ρυθμούς ξέφρενης χαράς. 



   Μεγαλώνοντας ανήκω ακόμα στους τυχερούς που μπορώ να διατηρώ την χαρούμενη διάθεση, μπορώ να περιμένω με παιδική προσμονή τις άγιες αυτές μέρες, να ακούω και να τραγουδώ βδομάδες πριν όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, να ανυπομονώ να κλείσουν τα σχολεία, να πασπαλίζω τα ρούχα μου και τον εαυτό μου με χρυσόσκονες.

   Από 1η του Δεκέμβρη τα παιδιά της τάξης βρήκαν στον πίνακα της τάξης  το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα του 2016. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με καρτελάκια αντίστροφης μέτρησης θα κοσμεί την τάξη μας για τις επόμενες εβδομάδες. Κάθε καρτελάκι έχει στολιστεί χριστουγεννιάτικα και επάνω του έχει καρφιτσωθεί μια κονκάρδα με έναν αριθμό. Ο κάθε αριθμός ανταποκρίνεται στην ημερομηνία κάθε ημέρας και παράλληλα φανερώνει μια δραστηριότητα. Κάθε μέρα ένα παιδί που προκύπτει με κλήρωση τοποθετεί το χρυσό μανταλάκι στην αντίστοιχη ημερομηνία, τρώει από το μαγικό κουτί το ζαχαρωτό που κρύβεται στο κουτάκι με τον αριθμό και η δασκάλα αποκαλύπτει τη δραστηριότητα. Οι περισσότερες δραστηριότητες αφορούν στη γλώσσα ( αινίγματα που βρήκα στο Meleniro, ανάγνωση ιστοριών και εθίμων που βρήκα στο Περί Νηπιαγωγών, σταυρόλεξα και ζωγραφιές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αλλά και κάποιες κατασκευές). Η επικρατέστερη όμως δραστηριότητα θα είναι ότι κάθε μέρα σχεδόν θα παίρνουμε μια αυτοτελή σελίδα από ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο. Άμεσος στόχος: Να καταφέρουμε να εξασκηθούμε στην ανάγνωση και να διαβάσουμε ένα ελληνικό βιβλίο ( ο λόγος που δεν φωτοτυπώ ολόκληρο το βιβλίο είναι γιατί υπάρχουν φυσικά τα πνευματικά δικαιώματα του δημιουργού). Έμμεσος στόχος: Να δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με έθιμα, αινίγματα, ιστορίες,τραγούδια και ελληνικές χριστουγεννιάτικες συνταγές.





   Εκτός όμως από το ομαδικό ημερολόγιο φτιάξαμε και ατομικά καλικαντζαρο-ημερολόγια για να τα έχουμε σπίτι μας και να μετράμε τις μέρες μέχρι τις πολυπόθητες γιορτές. 





















                                      
   Επίσης, την εβδομάδα που μας πέρασε φιλοτεχνήσαμε τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές μας προκειμένου να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει την τελευταία 10ετία ο Αντ1 για τα παιδιά της ομογένειας με τίτλο " Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τα Χριστούγεννα".














Προηγούμενες χριστουγεννιάτικες δουλειές μας μπορείτε να δείτε εδώ, εδώεδώ και εδώ


   Και φυσικά σε κλίμα απολύτως εορταστικό, ανάμεσα σε πρόβες και μαθήματα, εμείς συνεχίζουμε χριστουγεννιάτικα.....Από τη στολισμένη Νέα Υόρκη..........

                          Καλημέρα Ελλάδα, καληνύχτα Αμερική!


:-)

                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου