Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

2017...με το δεξί!!!!!!!!!

   Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 επιστρέψαμε μικροί-μεγάλοι στις θέσεις μας. Τα σχολεία γέμισαν πάλι παιδικές φωνές, ξαναβρεθηκαμε όλοι και ήταν σα να μην αποχωριστήκαμε καθόλου.

   Δε θα μπορούσαμε να μην υποδεχτούμε την καινούρια χρονιά παρά με κέφι ατελείωτο, χαμόγελα, αφηγήσεις του πως περάσαμε τις μέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών και φυσικά όμορφες, πολύχρωμες, αστραφτερές κατασκευές....
............Ότι δηλαδή ακριβώς αρμόζει στο 2017!!!!!!!!


* Παιδικός σταθμός

   Με τα μικρά παιδάκια μας του παιδικού σταθμού υποδεχτήκαμε το 2017. Παρατηρήσαμε τους αριθμούς, τους αναγνωρίσαμε, τους βάλαμε στη σειρά και προσπαθήσαμε να σχηματίσουμε το 2017. Παρατηρήσαμε ποιος αριθμός είναι αυτός που αλλάζει. Έπειτα φτιάξαμε και άλλα χρονολογικά έτη όπως το έτος που γεννηθήκαμε, το έτος που γεννήθηκαν τα αδερφάκια μας, το έτος που ξεκινήσαμε σχολείο.

   Στη συνέχεια φτιάξαμε όμορφες μάσκες με καπέλα λαμπερά. Κόψαμε πιατάκια, κολλήσαμε καπελάκια, οι κυρίες κόλλησαν τα γλωσσοπίεστρα για χερουλάκι, σχηματίσαμε με αριθμούς την καινούρια χρονιά, βάλαμε και την απαραίτητη χρυσόσκονη και φωνάξαμε δυνατά: " Καλώς ήρθες 2017!!!!!!!"

















* Τρίτη τάξη( απογευματινό σχολείο)

   Με τα μεγαλύτερα παιδιά υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά με τρόπο που αρμόζει στην ηλικία μας. Είπαμε τα νέα μας, καταγράψαμε ποια από τα έθιμα που είχαμε μελετήσει πριν τις γιορτές κάναμε στο σπίτι μας ( κάλαντα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, στολισμός δέντρου, στολισμός καραβιού, Άγιος Βασίλης, βασιλόπιτα). Στη συνέχεια , όπως συνηθίζεται στην αρχή κάθε νέας χρονιάς σκεφτήκαμε και συζητήσαμε τι θέλουμε να πετύχουμε το 2017. Θέσαμε στόχους ... σε τι θέλουμε να βελτιωθούμε, τι καινούριο θέλουμε να μάθουμε, μια καινούρια συνήθεια που θα μας κάνει καλό να υιοθετήσουμε...Κάναμε ένα φύλλο εργασίας που βρήκα στο pinterest και μετέτρεψα έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ομάδας μου.....






Και όλα αυτά τα καταγράψαμε σε μια στολισμένη σελίδα.... 

Τα παιδάκια μας είναι έτοιμα να "σκαρφαλώσουν¨ στα πιο ψηλά σκαλοπάτια
και να κατακτήσουν τους στόχους τους 

























   Η "κρυάδα" της επιστροφής πέρασε...

                  Είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια!!

                                                                  :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου