Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Περί αγάπης... ( Μέρος 1ο: Παιδικός Σταθμός)

   14 Φεβρουαρίου σήμερα ... η ημέρα που γιορτάζει η αγάπη... η ημέρα που δείχνουμε σε αυτούς που αγαπάμε τα συναισθήματά μας με λίγο πιο έμπρακτο τρόπο... 




    Από το πρωί που πήγα στο σχολείο βρήκα τα παιδά να ζωγραφίζουν καρδιές και να φτιάχνουν καρτούλες με την κυρία Αλεξάνδρα. Έτσι κάπως αρχίσαμε να συζητάμε για το ποιον αγαπάμε ( μαμά, μπαμπά, αδέρφια...) , πως του δείχνουμε την αγάπη μας ( αγκαλιές, φιλιά, όμορφα λογάκια, ζωγραφιές...) και τι μας αρέσει να κάνουμε μαζί του.
Φυσικά η μαμά, ο μπαμπάς , τα αδέρφια μας, η γιαγιά και ο παππούς, η νονά και οι δασκάλες μας βρίσκονται σε προτεραιότητα στη λίστα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

    Με τη μαμά μας αρέσει να κάνουμε αγκαλιές,να πηγαίνουμε στην αγορά, να κοιμόμαστε μαζί της στο κρεβάτι, με τον μπαμπά να πηγαίνουμε βόλτες και να μας κάνει στους ώμους του αλογάκι, με τη γιαγιά να μαγειρεύουμε και να φτιάχνουμε κουλουράκια, με τον παππού να διαβάζουμε παραμύθια και να λέμε ιστορίες, με τα αδέρφια μας να παίζουμε, με τη νονά να κάνουμε όσα δε μας επιτρέπει η μαμά να κάνουμε και με τις δασκάλες μας να λέμε τραγούδια και να μαθαίνουμε πολλά πολλά πράγματα.

   Σήμερα λοιπόν αξιοποιήσαμε μια ιδέα που βρήκα σε ένα ξένο site και φτιάξαμε αρκουδάκια-καλαθάκια αγάπης με χάρτινα σακουλάκια. Ζωγραφίσαμε τα αρκουδάκια, τα συναρμολογήσαμε πάνω στα σακουλάκια, τα στολίσαμε, τα γεμίσαμε σοκολάτες και καραμέλες και είμαστε έτοιμοι να τα προσφέρουμε στη μαμά και στο μπαμπά.

Οι κάρτες καρδιές που έφτιαξαν το πρωί με τα παιδιά με την κυρία Αλεξάνδρα


Χρωματίζουμε το αρκουδάκι μας

Κολλάμε μουσούδα..


...ματάκια...

..μυτούλες..






Γράφουμε ενώνοντας τελείτσες το μήνυμά μας στην κάρτα-καρδιά για τη μαμά και τον μπαμπά


Συναρμολογούμε το αρκουδάκι πάνω σε χαρτοσακούλες και τις γεμίζουμε ζαχαρωτά

Αρκουδάκια έτοιμα να τα χαρίσουμε στην οικογένειά μας






   Από τη Νέα Υόρκη ευχές σε όλους να γιορτάζουμε κάθε μέρα την αγάπη, να τη φωνάζουμε δυνατά και να τη δείχνουμε καθαρά στους δικούς μας ανθρώπους ! 

                                                  :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου