Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η Ημέρα του Προέδρου

   Κάθε τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μια μεγάλη ομοσπονδιακή γιορτή. Πρόκειται για την Ημέρα του Προέδρου και γίνεται προς τιμήν του George Washington, του πρώτου προέδρου της Αμερικής, ο οποίος γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1732. Την ημέρα αυτή συνηθίζεται πια να τιμώνται όλοι εκείνοι που διετέλεσαν πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και η ημέρα αυτή είναι μεγάλη αργία για τους Αμερικανούς.


   Αφού είπαμε με τα παιδιά γιατί είναι τα σχολεία μας κλειστά τη Δευτέρα και τι γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι είναι ο Πρόεδρος και ποιες δουλειές κάνει.

    Φανταστήκαμε πως περνάει τη μέρα του και που ζει. Είδαμε φωτογραφίες του Λευκού Οίκου στο ίντερνετ, παρατηρήσαμε το σπίτι και κάποια από τα δωμάτια και κάναμε συγκρίσεις με τα δικά μας σπίτια. Μοιάζει το σαλόνι μας με αυτό του Λευκού Οίκου; Γιατί τα δωμάτια στο σπίτι του Προέδρου είναι τόσο μεγάλα; Αυτό βέβαια που δεν άρεσε σε κανέναν μας είναι ότι αυτό το σπίτι δεν ανήκει σε κανέναν πραγματικά. Κάθε φορά που αλλάζει ο Πρόεδρος πρέπει να φεύγει για να έρθει ο καινούριος να μείνει σε αυτό.

    Έπειτα διαβάσαμε την ιστορία "What is a President?". Είδαμε ότι ο Πρόεδρος φροντίζει να βάζει κανόνες- νόμους και είναι ο πρώτος που τους τηρεί. Αγαπά την πατρίδα του. Λέει την υπόσχεση υποταγής στη σημαία και τον Εθνικό ύμνο κάθε μέρα. Βοηθάει τον κόσμο που έχει ανάγκη, στέλνει τα παιδιά σχολείο, φροντίζει να πηγαίνουν οι άρρωστοι στο γιατρό, φροντίζει να μη μαλώνουν οι πολίτες μεταξύ τους αλλά και με τους πολίτες άλλων χωρών μακρυά ή κοντά, θέλει να υπάρχει ησυχία και ειρήνη.

   Καταλήξαμε πως πολλά από αυτά που κάνει ένας Πρόεδρος τα κάνουμε και εμείς στην τάξη μας: Κάθε πρωί λέμε την υπόσχεση στη σημαία και τον εθνικό ύμνο και μάλιστα δυνατά και καθαρά και ας είμαστε τόσο μικροί, έχουμε κανόνες μέσα στο σχολείο και τους ακολουθούμε για να είναι η τάξη μας καθαρή και ήσυχη,τακτοποιούμε τα παιχνίδια, βοηθάμε τους φίλους μας όποτε χρειάζονται, δε μαλώνουμε και φροντίζουμε να λέμε στην κυρία αν κάποιοι μαλώνουν για να βρούμε όλοι μαζί λύση, κάανουμε πάντα αυτό που θέλουν οι περισσότεροι, θέλουμε να έχουμε στην τάξη ηρεμία και ειρήνη... Τελικά ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο να είναι κανείς Πρόεδρος!! Ίσως μια ημέρα να καταφέρουμε και εμείς να γίνουμε Πρόεδροι.

   Στο τέλος είδαμε και φωτογραφίες διαφόρων προέδρων στο διαδίκτυο: Ουάσινγκτον, Λίνκολν, Κένεντι, Μπους, Ομπάμα και φυσικά τον καινούριο τον Τράμπ..

   Έπειτα ζωγραφίσαμε τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον και φτιάξαμε συμβολικά  αστεροραβδάκια με τις φιγούρες των προέδρων Ουάσινγκτον και Λίνκολν.


















Από την ηλιόλουστη Νέα Υόρκη...........

       Happy President's Day!!!!!!!!

                        :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου