Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ημέρα της μαρμότας ( Groundhog Day)


   Κάθε 2η μέρα του Φλεβάρη στην Αμερική γιορτάζεται η Ημέρα της Μαρμότας από το 1886 ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται σε προάστιο της Πενσιλβάνια και παρακολουθώντας τις κινήσεις μιας μαρμότας, του Φιλ, - πρόκειται για είδος σκίουρου- προσπαθούν να προβλέψουν πότε θα τελειώσει ο χειμώνας.

   Σύμφωνα με την παράδοση, αν ο Φιλ η μαρμότα δει τη σκιά του, τότε ο χειμώνας θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες ακόμα, ενώ αν έχει συννεφιά και δε μπορέσει να τη δει, τότε αυτό σημαίνει πως οδεύουμε πια για την Άνοιξη.

   Πάντως για φέτος υπάρχει πολύ μεγάλος διχασμός σχετικά με την πρόβλεψη, αφού άλλες πηγές  λένε πως ο Φιλ είδε τη σκιά του και συνεπώς έχουμε ακόμα αρκετές χειμερινές εβδομάδες εμπρός μας και άλλες πηγές λένε πως ο Φιλ δεν είδε τη σκιά του, οπότε οδεύουμε προς την Άνοιξη. Ο καιρός θα δείξει... Πάντως η τελευταία φορά που ο Φιλ προέβλεψε σωστά ήταν το 2014.

   Με τα μικρά παιδάκια του Παιδικού Σταθμού δε θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε σήμερα με τη μαρμότα. Μιλήσαμε για αυτή τη μέρα, μάθαμε το γραμματάκι G από τη λέξη Groundhog, βρήκαμε άλλες λεξούλες που αρχίζουν από g, προσπαθήσαμε να το γράψουμε, ζωγραφίσαμε, κολλήσαμε εικονίτσες με Gg, παίξαμε με τις σκιές και φτιάξαμε σε κατασκευή το δικό μας Φιλ και τη σκιά του επετειακό για την ημέρα..

   Δείτε πως περάσαμε σήμερα....


Gg όπως Groundhog day

Ζωγραφίσαμε..



Κόψαμε εικονίτσες από g και τις κολλήσαμε




Ζωγραφίσαμε μαρμότες

Φτιάξαμε σκιές

Κόψαμε..






Παίξαμε με τις σκιές











   Με την ελπίδα η Άνοιξη να είναι κάπου κοντά....καλημέρα Ελλάδα....Καλό βράδυ Νέα Υόρκη!!!!

                           :-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου