Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η γιορτή των 3 Ιεραρχών

   Κάθε 30 του Γενάρη η Εκκλησία μας τιμάει τους 3 Ιεράρχες, τους Προστάτες των Γραμμάτων. Εκπαιδευτικοί και μαθητές αφιερώνουν διδακτικές ώρες εστιάζοντας στην προσφορά του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγόριου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Συζητούν για τη μόρφωσή τους, το διδακτικό τους έργο, την κοινωνική τους προσφορά, τη συγγραφική τους δραστηριότητα και κυρίως την αγάπη τους για τα γράμματα και την παιδεία! 

   Η δική μου τάξη μπορεί να απαρτίζεται από παιδάκια πολύ μικρής ηλικίας, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε να συζητήσουμε για τους 3 αυτούς μεγάλους δασκάλους. 

   Τι ήταν αυτό που τους έκανε τόσο ξεχωριστούς; Πώς λέτε να ήταν στην τάξη; Τι άρεσε στους μαθητές τους όταν τους έκανε μάθημα; Ήταν αυστηροί; Φώναζαν; Έκαναν αστεία; Έμοιαζαν με τις δικές μας δασκάλες; Ποιο άραγε να ήταν το αγαπημένο τους μάθημα;Έπειτα ζωγραφίσαμε τη δασκάλα μας και γράψαμε τα χαρακτηριστικά της που την κάνουν ιδανική και υπέροχη και την καλύτερη για εμάς. Έχει η δική μας δασκάλα κάποιο από τα χαρακτηριστικά των 3 Μεγάλων Δασκάλων; 

   Η δική μας δασκάλα έχει μεγάλα μάτια γιατί μας κοιτάει πάντα προσεχτικά στα μάτια όταν μιλάμε, όταν φτιάχνουμε πράγματα και όταν παίζουμε. Έχει μεγάλο στόμα για να τρώει καραμέλες και γλυκάκια που τόσο της αρέσουν. Έχει μεγάλα αυτιά γιατί ακούει τα πάντα. Τα κρύβει όμως κάτω από τα μαλλιά της. Έχει ένα μεγάλο χαμόγελο γιατί της αρέσει να γελάει όλη την ώρα και να κάνει αστεία. Έχει μακρυά καφέ μαλλιά και μας αρέσει να παίζουμε κομμωτήριο, όταν δεν τα κρύβει κάτω από το σκουφί της. Έχει μεγάλα χέρια για να χωράμε όλοι στην αγκαλιά της και μεγάλα πόδια για να τρέχει μαζί μας. Είναι μεγάλη αλλά είναι και παιδάκι γιατί της αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια μας. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία, γιατί όλο βιβλία κρατάει. Έχει ωραία φωνή και ξέρει ένα σωρό τραγούδια. Έχει μια μεγάλη κόκκινη καρδιά που χτυπάει χαρούμενα όταν κάνουμε αγκαλιές. 
   
   Να δείτε πως είναι.......

   Έπειτα κόψαμε χαρτονάκια και ζωγραφίσαμε μικρές εκκλησίες με τους 3 Ιεράρχες στο εσωτερικό τους κάνοντας την ευχή πάντα να είναι προστάτες και βοηθοί μας στη μαθητική μας πορεία αλλά και στη ζωή μας ολόκληρη. 





   Βοήθειά μας οι 3 Ιεράρχες! 
   Και του χρόνου!!

            :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου